суботу, 4 листопада 2017 р.

Тривожні симптоми онкології, які більшість ігнорує

Тривожні симптоми онкології, які більшість ігнорує: 15 симптомів раку, які не можна ігнорувати жінкам.

Тривожні симптоми онкології, які більшість ігнорує

15 симптомів раку, які не можна ігнорувати жінкам.


З віком в жіночому організмі відбуваються різні зміни, передає Ukr.Media. Проте абсолютно нешкідливі на перший погляд симптоми можуть говорити про наявність раку.
Саме тому кожна жінка повинна уважно ставитися до свого організму і будь-яких метаморфоз, які з ним відбуваються, підкреслюють медики.


Зміни грудей
У більшості випадків утворення, які ви можете знайти на своїх грудях, не є злоякісними. Але це зовсім не означає, що такий симптом можна ігнорувати. Будь-які утворення, зміна структури грудей, соска або почервоніння шкіри слід відразу ж показати лікареві.
За допомогою огляду і необхідних досліджень, таких як мамографія або біопсія, ваш лікар зможе поставити правильний діагноз і призначити відповідне лікування.
Метеоризм
Метеоризм – частий симптом серед жінок і в більшості випадків він не є ознакою серйозного захворювання. Однак, якщо здуття турбує вас довше, ніж декілька тижнів, вам варто звернутися до лікаря.
Якщо симптом не йде з часом, або супроводжується втратою ваги або кровотечею, терміново зверніться за допомогою. Постійне здуття живота може свідчити про рак яєчників. В ході обстеження вам буде запропоновано здати аналізи крові, а в деяких випадках і ультразвукове дослідження.
Кровотечі між менструаціями
Якщо у вас трапляються кровотечі або кров'яні виділення в період між менструаціями, це привід порадитися з лікарем як можна швидше. Кров'янисті виділення між менструаціями можуть мати безліч причин, однією з яких є рак ендометрія (рак тіла матки).
Кровотечі, які трапляються після настання менопаузи ніколи не бувають нормальними і є приводом терміново звернутися за допомогою.
Зміни шкіри
Зміни розміру, форми або кольору родимок є найпоширенішим ознакою раку шкіри. Зверніться до лікаря, як тільки ви помітили будь-які з цих змін.
Кров у сечі або калі
Кров в стільці найчастіше пов'язана з наявністю геморою, однак вона також може свідчити про рак товстої кишки. Кров в сечі може, у свою чергу, говорити про наявність раку сечового міхура або нирок.
Зміни в лімфовузлах
Лімфатичні вузли являють собою невеликі залози, розташовані по всьому тілу. Більшість змін у лімфовузлах відбувається через інфекцій. Однак деякі види раку, наприклад, лейкемія або лімфома, можуть проявлятися набряками лімфатичних вузлів.
Обов'язково зверніться до лікаря, якщо ви виявили ущільнення або набухання лімфовузлів, яке не триває довше одного місяця.
Проблеми з ковтанням
Якщо проблеми з ковтанням трапляються часто, або супроводжуються блювотою або втратою ваги, терміново зверніться до лікаря. Цей симптом може говорити про рак горла або шлунка.
Для обстеження при таких симптомах використовується рентген.
Безпричинна втрата ваги
Втрата 5 кг або більше без змін в раціоні або фізичного навантаження може свідчити про наявність проблеми.
Найчастішою причиною різкої втрати ваги є, звичайно ж, не рак, а стрес або проблеми з щитовидною залозою. Проте в деяких випадках це може говорити про рак підшлункової залози, шлунка або легенів.
Печія
Занадто багато їжі, алкоголь або стрес можуть призвести до печії. Щоб зрозуміти, що печія не є серйозним симптомом, вам слід змінити свій раціон на одну-два тижні і подивитися, чи піде печія.
Якщо це не допомагає, зверніться до лікаря. Постійна печія може свідчити про рак шлунка, горла або яєчників.
Зміни у роті
Якщо ви курите, слідкуйте за появою світлих або яскраво-червоних плям всередині вашого рота або на губах. Вони можуть сигналізувати про рак ротової порожнини.
Висока температура
Постійне підвищення температури, що не має причини може бути симптомом лейкемії або іншого раку крові.
Хронічна втома
Ви можете відчувати втому з-за того, що ведете активний спосіб життя. Однак постійна безпричинна втома – це ненормальний симптом.
Якщо стомлюваність супроводжується іншими незвичайними симптомами, обов'язково зверніться до лікаря.
Кашель
Найчастіше кашель йде протягом 3-4 тижнів. Однак, якщо кашель триває довше одного місяця або супроводжується задишкою, зверніться за допомогою. Якщо кашель супроводжується кровохарканням, терміново зверніться до лікаря. Кашель є одним із найпоширеніших симптомів раку легенів.
Біль
У більшості випадків рак не проявляється болем. Однак тривалі болі можуть свідчити про рак кістки або мозку. На біль слід обов'язково звернути увагу у разі, якщо вона триває довше місяця.
Біль у животі та депресія
У рідкісних випадках біль у животі в поєднанні з депресією може бути симптомом раку підшлункової залози.


Немає коментарів:

Дописати коментар