суботу, 19 березня 2016 р.

Краєзнавчі гостини

У бібліотеці відбулись краєзнавчі гостини присвячені трьом нашим землякам: письменнику Олексію Євменовичу Опанасюку-80 років, художнику Макаренку Олексію Дмитровичу - 80років та 75 років письменнику Ткаченку Григорію Макаровичу.















У читальному залі зібралося багато гостей.  Гостям були представлені слайд-презентації. На книжкових виставках присутні мали змогу ознайомитись з творами наших митців, а ведучі розповіли цікаві факти з біографії та життя наших талановитих земляків.



Однокласник Оллексія Опанасюка  розповідав про дитячі роки майбутнього письменника.

  Про дитинство,  юні роки та про батьків Опанасюка Олексія Євменовича   розповіла його родичка, жителька і бібліотекар села Хомутець Шкуринська Світлана Іванівна.


До слова були запрошені: лауреат премії Івана Огієнка, член Національної спілки письменників України, голова районної організації Всеукраїнського товариства ім. І. Огієнка Сташук Василь Федорович.

  Місцева письменниця, секретар районного осередку Всеукраїнського товариства «Просвіта», відмінник освіти, вчитель української мови та літератури Коваль Тамара Григорівна, подала пропозицію, щоб провести на базі сіл Дубрівка, Покришева та Брусилова районні заходи великого масштабу, щоби жителі району більше знали і про наших славних земляків і розповідали своїм дітям, внукам та правнукам.

Директор краєзнавчого музею ім. І. Огієнка Карась Світлана Іванівна зробила презентацію картин розміщених у музеї художника Макаренка Олексія Дмитровича.
Картини художника-самоучки мали свій особливий стиль - платковізм  чи пелюстковізм, тому що образи на картинах виникали ніби з квіткових пелюсток.

 

















































































































































































  На завершення бібліотекарі та гості поклали квіти до пам’ятника О.Є. Опанасюка, який встановлено біля Брусилівської дитячої музичної школи, та пом’янули усіх трьох хвилиною мовчання.



Ми не повинні забувати наше коріння, талантів, яких немає ні на Україні, ні за її межами.
 «Бо,  хто матір забуває,
Того Бог карає,
Того діти цураються,
В хату не пускають…» (Т.Г. Шевченко)


Бібліограф  Мельниченко Т.І.


Немає коментарів:

Дописати коментар