вівторок, 14 жовтня 2014 р.

"Єпоха козацтва в українській літературі"

14 жовтня на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій країні відзначається День Українського козацтва.
Не випадково для святкування Дня українського козацтва обрано День Святої Покрови, вона здавна була покровителькою козаків. Це дуже важливе свято для нашого народу, адже козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. Його історичне значення важко переоцінити. Народ ставився до козаків з великою повагою та любов'ю, сприймав їх, як символ мужності, честі і людської національної гідності. Перекази про звитяжні вчинки запорожців передаються з покоління в покоління. Єпоха козацтва створила багатогранну, глибоку духовність, що стала гордістю і окрасою української духовності і культури.
В наш час впроваджуються традиції українського козацтва. Ведеться активна робота з учнями та молоддю. В бібліотеках проходять інформаційні та виховні заходи з читачами, організовуються книжкові виставки, перегляди літератури.
Запрошуємо читачів районної бібліотеки для дорослих відвідати книжкову виставку "Україна - козацька держава" та познайомитись з оглядом літератури під назвою "Єпоха козацтва в Українській літературі".

                                                                                                   Бібліограф Тетяна Мельничук

Немає коментарів:

Дописати коментар