суботу, 14 грудня 2013 р.

Чорнобиль - це невиліковна рана і вічний біль нашої землі.

Чорнобиль - це грізна пересторога усім державам, народам і всьому людству.
                         (президент України)

Наче збулись пророчі слова святого Івана Богослова, наведені у кінці Вічної книги: "...велика зоря спала з неба, палаючи, як смолоскип. А ймення зорі тій полин..."


Книжкова виставка "Тривожні дзвони Чорнобиля" з фотоальбомами та художніми книжками про аварію на Чорнобильській АЕС розміщена у читальному залі нашої бібліотеки, розповідає про мужній вчинок ліквідаторів, переселення людей з зони відчуження та їх подальше життя у нашому Брусилівському районі.
 14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків на Чорнобильській АЕС   (більш відомий як день ліквідатора), який був офіційно введений Президентом України в 2006 році.
14 грудня вибрано не випадково. Саме в цей день  у 1986 році  Державний комітет ухвалив в експлуатацію комплекс захисних споруд ("саркофаг") на Чорнобильській АЕС . Не зважаючи на те, що офіційно день ліквідаторів був введений тільки в 2006 році, відзначається він в Україні з 1986 року, коли учасники ліквідації аварії на АЕС зібралися разом, щоб відзначити свою першу перемогу.
Біль Чорнобиля відгукнувся у серці кожного жителя району, назавжди залишаючи у пам"яті народний подвиг ліквідаторів. Вічна пам"ять тим, чиє життя передчасно обірвала Чорнобильська трагедія, людська шана та вдячність героям ліквідаторам.

Немає коментарів:

Дописати коментар