суботу, 14 грудня 2013 р.

У Львові пройшла виставка народних умільців з Брусилівського району


На запрошення Львівської обласної громадської організації «Союз Чорнобиль України» з 21 по 23 листопада у м. Львові, в Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини,  була представлена виставка робіт народних умільців Брусилівського району. 



-  Хочу подякувати всім, хто допоміг організувати виставку – всі разом ми зробили велику справу – надали можливість жителям Львова, гуртківцям Центру творчості Галичини, учням і вчителям районних центрів Львівщини ближче познайомитися з народним мистецтвом  Житомирського Полісся. - сказала завідуюча відділом кальтури Андреєва Галина Миколаївна. 

Привертали увагу всіх відвідувачів виставки рушники   наших майстринь Р.М.Черенко з Хомутця та Л.І.Басалкевич з Долинівки, рушники селищної і сільських  територіальних громад та  рушник Осівецької сільської ради довжиною 7 метрів. Поцінувачі народної творчості дали високі оцінки  вишитим іконам  та картинам (бісером) Н.В.Мидловець, квітковим композиціям із солоного тіста А.Вергун з Водотий. Гуртківців Центру і їх викладачів, а також учасників обласного конкурсу з орігамі, який проходив 23 листопада, зацікавили наші роботи стилю печворк (О.Кузьменко, І.Угніч),  орігамі і квілінгу (Т.Олексіієнко та О.Журбенко). 












Було багато бажаючих придбати вироби з кукурудзяного листя Г.Й.Куриленко з Хомутця, а також  вирізьблені з дерева рябини  коники Н.Орженік з Романова. 





Та найбільше і дітям, і дорослим запам’ятаються глечики і полумиски, пташки і коники, інші витвори мистецтва наших майстрів-гончарів Івана і Данила Решти з Яструбні,


 які вони підготували на виставку та  які були виготовлені під час майстер-класів.


 Подарували Брусилівчани Центру творчості Галичини та управлінню  соціального захисту міської ради наші сувеніри і буклети про Брусилівський район і книги І.Огієнка "Містечко Брусилів та його околиці".
- Я думаю, - сказала Галина Миколаївна Андреєва (завідуюча відділом культури і туризму, а також організатор цієї виставки), що багато хто з львівян після знайомства з нашими майстрами по-новому відкрили для себе народну творчість Полісся, нам важливо було донести до відвідувачів виставки частину соціокультурного життя Брусилівської землі. І Судячи з зацікавленості відвідувачів виставки, оганізаторам це вдалось на відмінно.

1 коментар:

  1. Які Ви молодці! Брусилівський район дійсно багатий на народних умільців. Так тримати!!!

    ВідповістиВидалити