пʼятницю, 22 листопада 2019 р.

Жива вода

 Літературно-мистецьке об’єднання «Жива вода», яке діє при Брусилівському селищному Будинку культури, щоразу на своїх  засіданнях презентує поетичні і творчі роботи місцевих аматорів, представляє нових талановитих героїв.
    І  на останньому засіданні, яке відбулася в Будинку культури 20 листопада, керівник «Живої води» Лариса Філоненко представила книги Володимира Святненка «Брусилівщина в іменах» та  познайомила з гостями з Попільні- Валентиною Бабич та Галиною Дубовою, журналістами Попільнянської газети «Перемога», які виявили бажання побувати в нашому краєзнавчому музеї імені І.Огієнка та познайомитися з творчістю жителів Брусилівщини.

 А Валентина Бабич не тільки познайомила всіх присутніх на засіданні із своїм захопленням- оформлення виробів в техніці  декупажу, а й продемонструвала чудові новорічні іграшки та показала непростий процес  отримання готового виробу. 


Вперше на засіданні літературно-мистецького об’єднання учасником була і Тетяна Олексієнко, педагог-організатор з Осівецької гімназії, яка представила родинну ляльку-мотанку, котру виготовляли в шкільному колективі діти разом з батьками в проекті «Родинні секрети» після отримання гранту, а також провела майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки. 

Вперше на засіданні «Живої води» представила свої поетичні твори і Людмила Литвинова з Брусилова, а перший свій вірш вона ще школяркою присвятила пам’яті  Тараса Шевченка. І хоч не стала ні вчителькою, ні актрисою, як мріялося, а стала просто мамою для своїх 3 дітей та 5 внуків, та і зараз продовжує писати вірші на різні теми- і про рідний Київ, і про жіночі долі, і про перипетії нашого життя. Не вперше на наших засіданнях читає свої вірші  Юрій Кочубей з Морозівки, тож і на останній зустрічі присутні аплодували йому за присвяту 40-річчю народному ансамблю «Чарівниця», за проникливі «Дзвони» та «Журавлі». А Валентина Бабич запропонувала надрукувати вірші Ю.Кочубея в Попільнянській «Перемозі» (до речі, у «Відродженні» вже друкувалися вірші нашого самодіяльного поета). Душевного тепла та затишку додали зустрічі українські народні пісні, які прозвучали на засіданні у виконанні працівників селищного Будинку культури. Творче засідання завершилося, але ще довго його  учасники спілкувалися між собою, завершували виготовлення власної ляльки-мотанки та обмінювалися враженнями.  

Немає коментарів:

Дописати коментар