середу, 20 червня 2018 р.

Нові книги

 
Нещодавно фонди Брусилівської центральної бібліотеки для дорослих ім. Г.М. Ткаченка поповнились новим виданнями літератури. Пропонуємо вам переглянути
анотований список літератури.
Мирослав Попович Культура.
Илюстрована енциклопедія Украини
Серія видань знайомить з історією, національними традиціями, природою, культурою та побутом українського народу. Змістовна інформація, унікальні фотодокументи і яскравий дизайн роблять серію універсальною і цікавою будь-якому читачеві
Васіліса Трофимович Любов на лінії вогню
Трофимович, Васіліса Миколаївна.
Любов на лінії вогню [Текст] : [оповідання] / Васіліса Трофимович. - Харків : Фоліо , 2016. - 153 с.
Він і Вона. Почуття на лінії вогню, які увібрали і високу любов, і зраду, і розпач, і тугу за загиблим щастям. У збірці Васіліси Трофимович, чарівної дівчини зі сталевим характером бійця, сплелися разом реальні події, документальні факти і справжні почуття. У кожному оповіданні дніпропетровської письменниці, журналіста, колишнього прес-офіцера добровольчих формувань, яка понад півтора року провела в АТО разом зі своїми героями, читачі знайдуть щирість, реальний патріотизм і дійсне прагнення до кращого майбутнього нашої України.
20 письменників сучасної України / упорядкування і передмова О. В. Красовицького; худож.-оформлювач О. М. Артеменко. - Харків: Фоліо, 2011.- 379 с.
Збірка, що присвячена 20-й річниці незалежності України і вийшла у видавництві «Фоліо», презентує творчість представників сучасного українського письменства, чиї імена вже давно відомі широкій читацькій аудиторії. Це й Оксана Забужко з її інтелектуальною прозою, і Сергій Жадан з його урбаністичною тематикою, і Ірен Роздобудьмо з її глибоким проникненням у психологію жіночої душі, і Юрій Винничук, котрий тонко відчуває український національний колорит, і Лада Лузіна, яка з захопленням займається творенням новітніх міських міфів та багато інших.
Вони різняться за віком, літературним досвідом, жанром, в якому працюють, про те всі разом доповнюють одне одного, створюючи цілісну картину сучасної української літератури.
Решат Нурі Гюнтекін
Листопад
Решат Нурі Гюнтекін (1889-1956) - відомий турецький письменник і драматург. Закінчив літературний факультет Стамбульського університету. Викладав французську мову, був аташе у справах культури в посольстві Туреччини у Парижі, депутатом меджлісу (1938-1943). Перекладав твори Ж. Ж. Руссо, Е. Золя, А. Камю. У видавництві "Фоліо" вийшли друком романи Р. Н. Гюнтекіна "Пташка співуча", "Стара хвороба", "Ніч вогню", "Млин".
Алі Риза-бей був упевнений, що щастя не у багатстві, а у великій дружній родині. Та одного разу він постав перед вибором: залишитися чесним і гордо піти з посади або промовчати й далі, як і раніше, працювати з усвідомленням того, що покриваєш якісь темні справи. Будучи людиною принциповою, Алі Риза-бей покинув роботу і пішов на пенсію, сподіваючись на підтримку і розуміння близьких. Та він ніколи й гадки не мав, що доживе до тих днів, коли власні діти докорятимуть йому за чесність і порядність. Однак усе в його родині перемінилося: милі бесіди затишними вечорами перетворилися на міжусобні війни, рідні люди стали чужими, а сам Алі Риза-бей опинився у цілковитій ізоляції і на схилі віку раптом зрозумів, що життя схоже на неминучий листопад, за яким іде холодна зима...
Підмогильний В.
Повість без назви: вибрані твори / Ва¬лер’ян Підмогильний. — К. : Знання, 2016. — 207 с.
“Повість без назви” — найдивовижніший твір Валер’яна Підмогильного (1901—1937). Головний герой¬ розшукує у величезному місті чарівну незнайомку, котру мимохідь побачив серед вуличного натовпу¬ і в яку пристрасно закохався. Ця жінка стає його мрією, спонукає переосмислити все своє життя, переоцінити власні ідеали, заново осягнути себе і цінність людського існування. Читача вражає щирість роздумів і точність слова письменника. До збірки входять також ранні оповідання автора. Наведені твори зберігають свою цінність і сьогодні. Вони спов¬нені людяності, допомагають глибше зрозуміти себе і наш час.
То ж запрошуємо всіх бажаючих детальніше ознайомитись з книгами, завітавши до нашої бібліотеки.
Будемо раді зустрічі з вами.
Бібліограф Т.І. Мельниченко


Немає коментарів:

Дописати коментар