середу, 14 вересня 2016 р.

Коли хворіє тіло, причину шукайте в душі

                                         Чому ми хворієм?


Лікуйте не тіло, а душу, відповідають психологи.  Не секрет, що душа і тіло тісно взаємопов’язані, коли страждає душа, починає хворіти тіло. 
      Причини бронхіальної астми в частині випадків саме неврологічні.  Те саме можна сказати і про гіпертонію (підвищенгий тиск), яку недарма називають хворобою “невідреагованих емоцій”, до цієї хвороби відносять деякі серцево-судинні захворювання, головні болі. Якщо людина довго носить в собі негативні емоції, відчуває постійне незадоволення собою та своїм життям, то організм рано чи пізно подасть тривожний сигнал: знайде “слабку ланку” і вразить саме там.


 Батьки дитини-алергіка часто сперечаються, мають різні погляди на життя. 

Переїдання, надмірний апетит: страх, самозахист, недовіра до життя, почуття ненависті до себе. 

Втрата апетиту: заперечення права на особисте життя, сильне почуття страху. 

Захворювання очей: Близорукість - страх перед майбутнім. Дальнозоркість - відчуття себе “не от мира сего”. Пересихання слизової ока: злість, небажаня дивитись на світ з любов’ю, пробачати, іноді прояв зловтішності. 

Мігрень: ненависть до примусу, накопичення роздратування, бажання бути досконалим в усьому, сексуальні страхи, ворожість, заздрістність. Мігрені розвиваються у людини, яка не дає собі права бути самим собою. 


 Проблеми з кишечником: страх позбавитися від усього, що себе віджило і стало непотрібним. Небажання забувати минуле. Підвищена дратівливість через суперечливість реальності. 

Нежить, заблоковане дихання: виникає у людини, яка потрапила в складну ситуацію, розгубилася. Така людина занадто переймається кожною дрібницею, часто не знає, з чого почати. Йому навіть здається, що якась ситуація “пахне горілим”. Нежить може виникнути спеціально і з розрахунку, що якась неприємна людина залишить вас, нарешті, в спокої, так як буде боятись заразитись. 



Виникнення ряду захворювань, такі як фібріома матки, наприклад, часто не можуть пояснити і самі лікарі (те ж стосується і онкозахворювань). Ніхто не знає, звідки це взялося у здавалося б здорової людини. Тому і тут варто глянути на пацієнта, а не тільки на недуг. 

Ангіна: нездатність самовиразитись, злість від того, що не можете впоратись із непростою ситуацією.

 Ларингіт: злість заважає говорити, людина боїться виразити свою точку зору.

 Аденоїди у дітей: дитина дуже чутлива. Може передбачити події задовго до того, як вони стануться, тонко відчуває погіршення стосунків між батьками. Намагається блокувати ці передчуття, щоб не страждати. Перекрита носоглотка - ознака того, що дитина приховує свої думки та емоії, тому що боїться, що його не зрозуміють.

Щось відбувається у житті людини таке, про що “кричить” організм. Хронічний стрес, незадоволення особистим життям, роботою, собою, негативізм по відношенню до інших людей - все це сприяє тому, що людина може захворіти. 









Багато вчених і представників офіційної медицини вірять, що 80% усіх хвороб -  насправді психосоматичні. Виходить, що наше самопочуття залежить від наших думок, настрою, вміння знаходити і бачити позитив, красу і насолоджуватись всім цим. 
         Стан здоров’я пов’язаний із вмінням бути щасливим, від характеру, ставленням до успіхів та невдач на роботі, побутових негараздів. 
        Принцип “лікувати людину, а не хворобу” на практиці використовується дуже рідко. В сучасній медицині головним чином боряться із фізіологічними причинами хвороби, а психоемоційні фактори майже не враховуються. Зігмунд Фрейд говорив: “ Якщо гонити проблему в двері, вона у вигляді симптому полізе через вікно. До тих пір, поки не буде порядку в психіці, симптоми лізтимуть постійно”.

Не можна починати лікування з кінця, коли хвороба проявила себе у вигляді болю, спазмів, високої температури. Починати варто саме з тих негативних емоцій, які ми отримуємо в сім’ї, на роботі, в школі чи транспорті.

Ссылка на источник: http://vn.20minut.ua/Zdorovya/psihosomatika-koli-hvorie-tilo-prichini-shukayte-v-dushi-10295376.html

Немає коментарів:

Дописати коментар