четвер, 23 квітня 2015 р.

Премія імені Івана Огієнка

Читальний зал на винос.

Непосидючі працівники читального залу Брусилівської центральної бібліотеки постійно шукають можливість розгорнути свій книжковий фонд перед широкою публікою, і саме сьогодні, з'явилась чудова можливість показати   для гостей та жителів Брусилівського району, які прийшли на  20-те вручення всеукраїнської премії імені Івана Огієнка. 

 
 Премія заснована для вшанування видатного українського вченого-мовознавця, письменника, перекладача, педагога, державного та церковного діяча, уродженця містечка Брусилова Івана Івановича Огієнка - митрополита Іларіона (1882-1972 рр.).



Цьогоріч премією відзначено сімох відомих житомирців:
- у галузі літератури – Григорій Цимбалюк;
- у галузі науки – Володимир Єршов;
- у галузі освіти – Олександр Панченко та Володимир Вознюк;
- у галузі мистецтва – Валерій Радецький;
- у галузі громадської, політичної та духовної діяльности – Марія Маслоаська та Борис Войцехівський.

Кожному свободівець Сидір Кізін подарував книгу про видатних українців, зокрема Івана Огієнка.





Кожний театр розпочинається з гардеробу, Брусилівський будинок культури розпочинається з фойє, де Оксана Миколаївна  розмістила книжкову виставку "Велет духу, Світоч України", з книгами про життя і діяльність Івана Огієнка,  а найголовніше з  працями Івана Огієнка, що були надіслані до Брусилівської бібліотеки з міста Вінніпега (релігійний центр українців Канади).














  Працівники дитячого центру творчості "Мрія" показали вироби наших дітей.



Вироби місцевих майстринь:



Вишивка бісером Ікон та рушників для благословіння дітей до шлюбу, виконала директор Брусилівського будинку культури Федишина Ксенія Василівна.


З добрими посмішками на обличчі та з Огієнком у душі залишали всі учасники та гості святкову залу, і у кожного в серці голосом Митрополита лунало сокровенне: «Бережімо усе своє рідне…»


















Немає коментарів:

Дописати коментар