четвер, 12 березня 2015 р.

Як бібліотека відмічала день народження Тараса Шевченка



Щороку Брусилівська районна бібліотека запрошує на урочистості , присвячені Кобзарю. В цьому році, також, відбувся цикл заходів. Так, 10 березня пройшла зустріч з умовно засудженими громадянами, з якими проводить виховну  роботу майор міліції Кучеренко Наталія Вячеславівна. Працівники читального залу їх ознайомили із життям та творчістю Великого Кобзаря, і провели медійну презентацію "Обличчя української історії - Тарас Шевченко" та  "Шевченко і його картини".

 



  11 березня  2015 року у Брусилівській районній бібліотеці відбулось літературно-музичне свято «Безцінний скарб Тараса Шевченка» присвячене до дня народження Т.Г. Шевченка.
Ведуча Мельниченко Т.І. пригадала поезію Тараса та переглянула  її традиційну та сучасну інтерпретацію. Розповідь супроводжувалась підбіркою відео - матеріалу на Шевченківську тему, яку запропонувала  Макаренко О. М.  та оглядом літератури «Поліграфічне розмаїття Кобзаря» який представила Калейчик І. О.

Учениця музичної школи Макарчук Лідія (викладач Сачок Ж.В.) виконала на бандурі пісню на слова Т.Г. Шевченка «Думи мої, думи мої» та розповіла вірш «Моя бабуся», який сама написала.





Моя бабушка
У бабушки моей есть золотые руки,
У бабушки моей есть синие глаза.
И с бабушкой вдвоём ты не умрешь от скуки -
Она расскажет так, что катится слеза.
Когда бы и куда бабуля не пошла
Она блестит, как яркое сиянье –
Душа её всегда добра, чиста,
Напоминает жизнь мне без страданья.
Хотя жизнь бабушки была и нелегка,
Хотя в ней было разочарованье,
Но бабушка её прожить смогла,
Оставив добрые воспоминанья.
Желаю всем вам быть как бабушка моя:
Не падать духом и сиять от счастья,
Желаю, чтоб у вас была семья,
Что защитит от горя и ненастья.


 
На святі був присутній місцевий письменник, брусилівчанин, дуже талановита людина – Кочубей Юрій Анатолійович. Він представив читачам свої нові вірші, які присутні слухали із великим задоволенням.

Директор районного будинку культури Федишина Оксана Василівна з великою душею розказала поему «Катерина» і разом з Лаворчук Тетяною Феліксівною звеселили настрій присутніх піснею  про Україну.

 






































Заступник голови літературно-мистецького об'єднання  "Просвіта" подарував бібліотеці збірку книг.




























































Можливо, це добрий час, щоб поділитися з друзями своєю творчістю. Якою б вона не була, і не важливо, у якій формі. Час летить дуже швидко. І кожен написаний вірш, проза, пісня  - чекають на свого читача, на своє визнання. Можливо, новий Шевченко є і між нами. 


Підготувала бібліограф    Мельниченко Т. І


Немає коментарів:

Дописати коментар