вівторок, 24 червня 2014 р.

Історія України


Тобі розкаже сива давнина, як Україна наша жила, боролась і розвивалась. 



23 травня – день, що традиційно відзначається українськими націоналістами, українськими патріотами і просто українцями, які знають свою історію, як Свято Героїв. Як не парадоксально, проте це свято, як і більшість свят, започаткованих в часи української бездержавності, має трагічний характер, бо багато героїв віддали своє життя заради своєї України.
Проте пам’ять про таких героїв потребує не лише вшанування, а й
осмислення суті їх подвигів і продовження їхньої справи у нових умовах. Лише такий підхід може надихнути молоді покоління українців продовжити українські визвольні змагання.
До цього свята у читальному залі Брусилівської районної бібліотеки була розташована історична книжкова виставка «Тобі розкаже сива давнина, як Україна наша жила, боролась і розвивалась.». Виставка складається з 4 підрозділів: «Історія Київської Русі» (Напевно, нелегко знайти у світі якийсь інший народ, що мав би таку драматичну історію, як український. На довгому історичному шляху, який пройшла наша країна, було чимало складних і суперечливих подій, високих злетів і нищівних поразок. Початок його сягає в глибоку давнину – Київську Русь); «Українська козацька держава» (Українська Гетьманська держава за роки свого існування мала 17 гетьманів. Усі вони були носіями ідеї незалежної самостійної Української держави. Втіленню цієї ідеї в життя вони присвятили усе своє життя, поставивши за мету вибороти звільнення українського народу від панування чужинців.); «ОУН і УПА» (Історія УПА набирає дедалі більшої ваги в українському суспільстві як державотворча проблема. Завдяки старанням науковців та громадськості в Україні відкриваються нові героїчні сторінки національно – визвольної боротьби Українського народу в 20 столітті.); «Сучасна Україна» (24 серпня 1991 року Верховна Рада України прийняла історичний документ – «Акт проголошення незалежності України». Україна вступила на новий етап в історії. Як суверенна і незалежна держава, Україна має органи влади, зовнішні атрибути державності – герб, прапор, гімн.)

(Бібліограф Бовсуновська Олена)

Немає коментарів:

Дописати коментар