середу, 13 листопада 2013 р.

Відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників


Естафета пам’яті “Слава визволителям України”

Київська область передала Житомирській області  естафету пам’яті "Слава визволителям України".   Естафета передається поетапно відповідно до ходу бойових дій за звільнення територій України від фашистських загарбників


Естафета на Житомирщині передаватиметься за напрямками бойових дій п’яти армій 1 Українського фронту і завершиться передачею Рівненській та Хмельницькій областям – відповідно 14 і 9 січня 2014 року.


У рамках святкування 70-річчя визволення нашої держави від фашистських загарбників та Перемоги у Великій Вітчизняній війні в країні відбувається естафета пам’яті Слава визволителям України. Про це Президент України Віктор Янукович повідомив під час засідання Організаційного комітету з підготовки і відзначення цієї дати.



Естафета, що проводиться під гаслом «Слава визволителям України», виникла за ініціативою ветеранських організацій.  
19 жовтня 2012 року Президент України В. Янукович видав Указ «Про заходи у зв'язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років».









Заходи Всеукраїнської естафети пам'яті «Слава визволителям України» готуються і проводяться радами організацій ветеранів на основі затверджених ними планів, що розробляються за погодженням з відповідними державними адміністраціями. Відповідно до цих планів розробляються плани районних та міських організацій ветеранів.










 Представники Київської області  несуть  естафету " Слава визволителям України"



Приймать етафету представники Житомирської облсті

Ветеранів Великої Вітчизняної війни вітають з перемогою







Надалі естафета пам’яті Слава визволителям України  Житомирська область передасть Рівенській та Хмельницькій областям.


Шановні ветерани Великої Вітчизняної війни, зі святом Вас!
Міцного здоров’я Вам, чудового настрою в цей святий і сумний для всіх нас день.
Хай не болять Ваші рани, хай щастя і радість не переводяться у Ваших домівках.
Зрошена кров’ю наша земля. Кров’ю замучених мирних громадян і кров’ю близько чотирьох тисяч воїнів-визволителів. Ми не можемо назвати їх поіменно, але ми завжди пам’ятаємо про великий подвиг українського воїна. І ця пам’ять довічна.


Немає коментарів:

Дописати коментар