вівторок, 23 квітня 2013 р.

Вісті з Приворотської сільської бібліотеки



«Книжкова лікарня»

       Для книг, яким потрібні ліки гарні,
Відкрилась книжчина лікарня.
Лікарем стане кожен із вас,
У вільний день, у вільний час.
В Приворотській сільській бібліотеці діє "Книжкова лікарня", мета якої - навчити дітей ремонтувати книги, виховувати повагу до книги,  допомогти  навчитися  бережливого ставлення до  книг, а головним лікарем - бібліотекар Гаєвська Татьяна Миколаївна.


Гостями нашої „лікарні” були учні першого класу зі своєю вчителькою Журбенко Оксаною Миколаївною. 

       Клей, скотч,ножиці – ось основні інструменти, за допомогою яких «лікують» книги. 


Бібліотекар  Тетяна Миколаївна, розповіла як правильно потрібно ремонтувати книгу, надала поради як берегти  та як правильно користуватися нею. Першачки - як у звичайній лікарні, оглядали «хворого» - книжечку, ставили діагноз та радились, яку  допомогу надавати книжці і...навіть робили «операції» - ми ж з Оксаною Миколаївною були асистентами.  


 Слід зауважити, що учні з захопленням брали участь в ремонті книг та серйозно віднеслись до виконання роботи, ще раз переконавшись, що книга – найкращий друг. Старі, порвані та пошарпані книги вийшли з „лікарні” такі приємні на вигляд, що їх відразу хочеться взяти до рук і почитати.

3 коментарі:

  1. Приємно, що Ви вчите своїх маленьких читачів любити, цінувати і берегти книгу. Добре, що вони вже змалку розуміють, що книга дляних добрий, мудрий, життєвий друг.

    ВідповістиВидалити
  2. Оксана Журбенко24 квітня 2013 р. о 09:28

    Ми дуже вдячні Тетяні Миколаївні за те, що вона завжди з теплою гостинністю зустрічає нас в бібліотеці, проводить цікаві бесіди, заходи. Дітки, навіть коли ще погано читали, вже відвідували бібліотеку, брали книжечки. Приємно спостерігати, коли на перервах
    мої маленькі першачки розповідають, але й навіть сперечаються про те, хто взяв найцікавішу книжечку. А ще як розкажуть про що в ній написано! А скільки спогадів про "Книжкову лікарню"! Деякі навіть залучили своїх батьків і "полікували" домашні книжечки. Дякуємо Вам за Вашу нелегку, але потрібну працю.

    ВідповістиВидалити
  3. Інтернет Інтернетом, а й книжки забувати не слід! Як добре, що Ви, шановні колеги, впроваджуючи нове, не відкидаєте добрі старі традиції!

    ВідповістиВидалити