вівторок, 16 квітня 2013 р.

Правовий лекторій



 Обов’язки органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій щодо розгляду звернень громадян.


Є такий загально відомий вислів «Незнання закону не звільняє від відповідальності» саме тому при Брусилівській бібліотеці уже не перший рік діє правовий лекторій, який проводить начальник юстиції Ободзинський Ю.А., а слухачами є працівники та читачі бібліотеки.


 Відповідно до затвердженого плану роботи правового лекторію для населення Брусилівського району на 2013 рік, 11 квітня  на базі центральної  районної бібліотеки Брусилівським районним управлінням юстиції було проведено семінар-навчання на тему: «Про обов’язки органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій щодо розгляду звернень громадян».

        Зокрема, в ході  семінару - навчання наголошувалося на тому, що особливе  місце в системі засобів захисту прав, свобод та законних інтересів громадян посідає реалізація їх права на звернення. Сьогодні існує певна правова база для практичної реалізації громадянами наданого їм Конституцією України права як вносити в органи виконавчої влади пропозиції щодо поліпшення їх діяльності, так і оскаржувати дії та рішення посадових осіб державних органів і громадських організацій. Статтею 55 Конституції України кожному громадянину гарантовано право на оскарження в суді рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових та службових осіб. Громадянин має право звернутися як зі скаргою до вищого у порядку підлеглості органу чи посадової особи, так і до суду згідно з чинним законодавством, про що докладно інформувалося на семінарському занятті. 


На семінарському  занятті читачі мали змогу ознайомитись з юридичною літературою розміщеною на книжковій виставці 
" Конституція України - новий відлік часу".











Слідуюче семінарське заняття відбудеться у червні 2013 року, на яке запрошуєм усіх бажаючих.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар