понеділок, 23 січня 2017 р.

День Соборності

Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг


23 січня в Брусилівській ЦР бібліотеці ім Г.М. Ткаченка Бібліограф Мельниченко Т.І. провела бібліо-гід з учнями Брусилівської ЗОШ № 1. Діти з радістю відповідали на питання стосовно Державних символів України, основного закону України, українських звичаїв та традицій, уважно слухали історичні події тих далеких 20-х років.


День Соборності України відзначається щорічно з 1999 року. Це свято приурочене об'єднанню УНР і ЗУНР, яке відбулося 22 січня 1919 року. 

День Соборності України - свято народної єдності, що відзначається в пам'ять про події, які
 об'єднали українців східної і західної частини країни в далекому 1919 році. День Соборності, як ніколи, актуальний і в наші дні. У програмі святкових заходів відбулось вшанування не тільки активістів УНР і ЗУНР, а й сучасних героїв, учасників Революції Гідності, воїнів АТО, які віддали життя за єдністьУкраїни.
 Біля музея І. Огієнка виступили місцеві посадовці на чолі з головою Брусилівської Районної ради Рафальською Н.А. та Захарченком В.В.



Бібліограф Мельниченко Т.І. 


суботу, 21 січня 2017 р.

День обнімашок



 21 січня - день обнімашек,
- давайте будем відмічати  повідомили хлопці забігши до бібліотеки.
Бажання читачів для бібліотекарів - закон, і неважно що у них є свій план заходів.
Хлопці вишукували інформацію про день обнімашек з інтернету, книжок, журналів та газет, читаючи у голос усе цікаве що знаходили.








четвер, 19 січня 2017 р.

Іван Огієнко у бібліотеці

Новорічні свята пройшли, прийшов час і попрацювати… Роботу почали з  відмічання дня народдення  Івана Огієнка. На 135 річчя Огієнка завітали учні 9 класу Брусилівської ЗОШ зі своєю вчителькою О.В.Медведчук.



 З історією життя митрополита І.І. Огієнка ознайомила бібліограф Т. Мельничук.

Присутнім сподобались унікальні видання з фонду бібліотеки   -  це твори, які друкувались у Вінніпезі при житті Огієнка



Прижиттеві твори мтрополита  були розміщені на кижковій виставці "Велет духу, світоч України!" , бібліографічний огляд яких провела я.

Захід супроводжувала медійна презентація, створена зав відділом обслуговування читачів І.О. Калейчик. Вона розповіла про вшанування памяті Івана Огієнка в Україні та на малій батьківщині, а також про лауреатів премії імені І.І. Огієнка,  уродженців Брусилівщини. 

Про те яким непростим був шлях повернення чесного імені Огієнка на батьківщину розповідав лауреат премії Василь Сташук. Розповідь підтримав голова ГО «Євромайдан», депутат  Брусилівської ОТГ   М.Д. Козар.
Цікаві факти з життя Івана Огієнка розповіла директор музея І.І. Огієнка  Світлана Карась

Розвеселили захід, піснями за словами Огієнка та защодрувавши хор села Соловіївка




вівторок, 3 січня 2017 р.

Зима

                                             Зима,  як завжди -  красива





Сонце встає



І непередбачувана



Для тих хто поспішає  на роботу - ранкова спортивна ходьба 


Немає значення яка дорога, забіг на роботу не відміняється


А нам всеодно