пʼятницю, 10 травня 2019 р.

Європейський тиждень молоді у бібліотеці


Віртуальні подорожі столицями та іншими відомими місцями європейських країн  відбулись 8 травня  у читальному залі Брусилівської бібліотеки. За допомогою книг, журналів та інтернету молоді люди відшукували цікаві, для них, розповіді про столиці та відомі місця європейських країн..
Хлопці своєю активністю, задіяли  і Юрія Ободзинського, який зайшов до читального залу, почитати  місцеву газету "Відродження".


 На музичному  вернісажі «Європейські мотиви» за допомогою бібліотечного  комп’ютера діти слухали Європейську музику, із задоволенням подивились відео кліп Катерина Бужинська - Європа і Україна.


У межах Європейського тижня молоді, який спрямований на відзначення та пропагування молодіжної діяльності шляхом проведення заходів у всіх країнах, надаючи молодим людям можливість долучитися до політики Європейського Союзу, в Брусилівській бібліотеці були представлені книжкові виставки та проведені бесіди із молоддю.

З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи відповідно до Указу Президента № 339/2003 від 19 квітня 2003 року.У День Європи мешканці України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.
У нашій країні день Європи святкується вже впродовж 16-ти років. День Європи для України означає багато чого. Адже наша країна прагне стати повноцінною європейською державою та увійти до Європейського Союзу. День Європи святкується в усіх великих та маленьких містах. Повсюди відбуваються святкові концерти, вистави, іноземці з усіх європейських спільнот, які знаходяться на території України, розповідають українцям про життя у Європі, про історію та культуру інших держав.
Різні святкові заходи проходять  в Брусилівській бібліотеці, щоб показати українцям, що вступ до Європейського Союзу – це дуже потрібний крок для нашої країни. Багато таких акцій орієнтовані на дітей та молодь, адже саме молоді у майбутньому вирішувати – варто чи ні вступати Україні до цього союзу та жити за його правилами.


Немає коментарів:

Дописати коментар