понеділок, 20 вересня 2021 р.

Книжкова толока у Брусилові

 Декілька днів тому відшуміла у Брусилові друга книжкова толока.

Цьогоріч заходи толоки відбувалися відразу на п'яти локаціях. На площі перед місцевим Будинком культури та в його залі розгорнули книжкову виставку-ярмарок з презентаціями, лекціями й автограф-сесіями письменників. 

Ініціатором і одним з організаторів  був дослідник, письменник-краєзнавець Володимир Святнетненко.


Родзинкою книжкової толоки була презентація книги нашого земляка Володимира Святненка «Брусилівщина в іменах. Науковці» на яку приїхали герої книги наші земляки - науковці з усієї України.



Поруч у парку розмістилися художні виставки та експозиція старовинних рушників. 

Виставка робіт бібліотекаря Аркадія Поліщук.


 Виставка  картин художника з Ірану Мостафи Занд.
(Турція)

                                                                (Афганістан)

                                                                        (Київ р.Дніпро)

У Брусилівській музичній школі відбулися поетичні читання та церемонія нагородження переможців літературного фестивалю-конкурсу "І тихим островом калиновим, згадалось батьківське село". На території скансена "Козацький стан" на гостей книжкової толоки чекали виставка зброї, майстер-класи і козацькі забави, а також фотовиставка Анатолія Джигира "Кам'яний літопис". 

Для бібліотекарів у місцевій книгозбірні провели тренінг "Вийти з режиму інкогніто" та творчу зустріч з письменниками.

 А для найменших поціновувачів друкованого слова у приміщенні ліцею імені Г.О. Готовчиця організували фестиваль "Світ дитячої книги".

Кожному автору книги була дана можливість розповісти про свою творчість, зробити презентацію однієїїз своїх книг. Було багато номерів аматорів народних пісень. 

До Брусилова на це Всеукраїнське дійство приїхали письменники, науковці та видавці з усіх куточків україни. Найбільші делегації були зі Львова, Києва та Житомира. Учасників книжкового свята вітали керівник апарату Житомирської обласної державної адміністрації, голова Житомирської районної адміністрації, Брусилівський селищний голова.



Народна артистка Алла Попова завершила книжкову толоки своїм концертом.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар