пʼятницю, 23 жовтня 2015 р.

Неоголошена війна.



 «Переплелися наші долі».

Під такою назвою 21жовтня 2015 року Брусилівською районною бібліотекою ім. Г. М. Ткаченка був проведений вечір відвертої розмови з вимушено переселеними людьми із зони АТО. 
 
















Захід був проведений в рамках проекту «Бібліотека яки міст культурної інтеграції внутрішньо переміщених осіб у місцеву громаду», що виконується Житомирською обласною молодіжною громадською організацією Паритет  у співпраці з Житомирською обласною універсальною науковою бібліотекою за підтримки Німецької асоціації народних університетів (DVV International), громадської організації  Інформаційно дослідний центр «Інтеграція та розвиток» Міністерства закордонних справ Німеччини. 

 Зі сльозами на очах присутні на заході слухали проникливі розповіді самих переселенців про дорогу до мирного життя та проблеми з якими довелось стикнутися. Галієва Л.Є. та Кулик І.А.  висловили сердечну подяку місцевій громаді за допомогу і розуміння.   






Захід відкрили координатор проекту з Житомира О.В. Люблянська та директор Брусилівської ЦРБ ім. Г.М. Ткаченка Г.М.Онопрієнко.  
  
                     














Шляхи допомоги  переселенцям  з боку державної та місцевої влади визначили голова Брусилівської РДА Шишковський А.Л.,  в.о. голови районної ради Філоненко Л.М., голова селищної ради Захарченко В.В.,  начальник відділу юстиції Ободзінський Ю.А. Вони з перших вуст почули про проблеми і успіхи нових односельців та пообіцяли їм всебічну підтримку.   Вагому допомогу тим хто вимушено  змінив місце проживання надає Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Брусилівського району - про його роботу з ВПО розповіла директор центру Мазуренко В.В
Брусилівщина вже вдруге приймає переселенців: 25років тому відбулося компактне переселення мешканців районів, що постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. Своїми спогадами та спільними для переселенців проблемами поділилася голова районної  громадської організації «Союз Чорнобиль» Андреєва Г.М.   






Бібліотекарі розповіли  про послуги, які бібліотека надає громаді та показали медійну презентацію про видатних людей, чиї долі пов´язані з Донецькою та Луганською областями. Брусилівчани дізналися, що багато відомих науковців, акторів, спортсменів, письменників пов'язані з Донбасом, а луганчани і дончани знов згадали рідні місця і минуле мирне життя.  


Дуже приємно, що в наш нелегкий час живуть такі люди,  які готові прийти на допомогу іншим і роблять це безкорисливо, доброзичливо та від щирого серця серед них  голова  громадського об´єднання «Рідний дім – Брусилівщина» Габанець В.В.  
Україна – єдина країна. Ці слова зазвучали по особливому в зв´язку з останніми подіями. Батьківщина у нас одна і мета єдина – збудувати справді вільну, незалежну, багату, європейську державу.


 
 Підготувала методист районної бібліотеки  ім. Г.М. Ткаченка  Червонюк Т.С.

2 коментарі:

  1. Гарну, добру справу робите! Ви - такі молодці!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо за підтримку і розуміння, ідея належить методистам Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. О.Ольжичача, а ми залюбки погодились, і втілили в життя.

    ВідповістиВидалити