пʼятницю, 7 листопада 2014 р.

Мова моя українська - батьківська, материнська

9 листопада 1997 року Указом президента України було встановлено  в Україні День української писемності та мови, що відзначається щорічно в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора Літописця.
До цієї дати 4 листопада у читальній залі Брусилівської районної бібліотеки була підготовлена книжкова виставка "Мова моя українська - батьківська, материнська", а також бібліографічний огляд літератури "Мова єднає всіх".
Рідна мова - це мова, що першою засвоюється дитиною і залишається зрозумілою на все життя. Рідною прийнято вважати мову нації, мову предків, яка пов'язує людину з її народом, з попередніми поколіннями, їхніми духовними надбаннями.
Огляд книжково - ілюстративної виставки "Мова моя українська - батьківська, материнська" провела бібліограф Мельниченко Т. І. , а бібліотекар читального залу Макаренко О. М. ознайомила присутніх з історією української писемності, етапами розвитку рідної мови, сучасними мовними процесами. Учень 8-а класу Суханов Владислав прочитав присутнім поему Т.Г. Шевченка  "Катерина".

                                                                                 Підготувала бібліограф Мельниченко Т.І.

Немає коментарів:

Дописати коментар