вівторок, 25 червня 2013 р.

Конституція – основний Закон України



28 червня День Конституції України. У цей день у 1996 р. Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення та світовий досвід, прийняла Основний Закон України – Конституцію, яка  стала реальною і дієвою основою розбудови незалежної  демократичної  держави як повноправної учасниці  світового співтовариства.
 У кожній державі є один найголовніший Закон. Він називається КОНСТИТУЦІЄЮ, або ж  ОСНОВНИМ ЗАКОНОМ. Всі інші закони, які приймають при потребі, всі розпорядження уряду і президента  не повинні суперечити Основному Закону. Ось чому кожен народ бореться за те,  щоб мати добру КОНСТИТУЦІЮ. Нелегко буває її вибороти. Але хоч би як було важко, справа варта того, тому що від Конституції залежить щастя й доля Народу і кожної людини.
Кожен, хто хоче,  щоб у спільному Домі – Державі всі жили щасливо, повинен добре знати Конституцію своєї  Держави , розуміти її  і жити за законами. Саме для покращого вивчення КОНСТИТУЦІЇ  та її ЗАКОНІВ у читальному залі нашої бібліотеки створена  книжкова виставка  «Конституція – основний Закон України».



Шановні читачі, пам’ятайте що  «Кожен громадянин зобов’язаний  неухильно додержуватись Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей.
Незнання законів не звільняє від юридичної відповідальності» (ст. 68 Конституції України ).
І, нагадуєм, що 26.06 у читальному залі з працівниками районної юстиції, відбудеться зустріч - діалог " Стабільність Конституції - стабільність держави". Запрошуєм усіх бажаючих.

Немає коментарів:

Дописати коментар