пʼятницю, 29 листопада 2013 р.

Один робочий день бібліотеки села Привороття.



„День спільних дій –в інтересах дітей” –
                                                                                                                                                                        під такою назвою пройшла зустріч в Приворотській сльській бібліотеці.


 Присвячена вона Всесвітньому дню дитини.
Гостями свята були учні 1 і 2 класів та жителі села.




середу, 13 листопада 2013 р.

Відзначення 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників


Естафета пам’яті “Слава визволителям України”

Київська область передала Житомирській області  естафету пам’яті "Слава визволителям України".   Естафета передається поетапно відповідно до ходу бойових дій за звільнення територій України від фашистських загарбників


Естафета на Житомирщині передаватиметься за напрямками бойових дій п’яти армій 1 Українського фронту і завершиться передачею Рівненській та Хмельницькій областям – відповідно 14 і 9 січня 2014 року.


У рамках святкування 70-річчя визволення нашої держави від фашистських загарбників та Перемоги у Великій Вітчизняній війні в країні відбувається естафета пам’яті Слава визволителям України. Про це Президент України Віктор Янукович повідомив під час засідання Організаційного комітету з підготовки і відзначення цієї дати.



Естафета, що проводиться під гаслом «Слава визволителям України», виникла за ініціативою ветеранських організацій.  
19 жовтня 2012 року Президент України В. Янукович видав Указ «Про заходи у зв'язку з відзначенням 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників та 70-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років».









Заходи Всеукраїнської естафети пам'яті «Слава визволителям України» готуються і проводяться радами організацій ветеранів на основі затверджених ними планів, що розробляються за погодженням з відповідними державними адміністраціями. Відповідно до цих планів розробляються плани районних та міських організацій ветеранів.







понеділок, 11 листопада 2013 р.

День української писемності та мови

                                  Мова і життя



Розповім вам давню легенду : якось до мудреця привели людину, щоб  той визначив рівень її культури, розвитку. Але незнайомець на запитання мудреця  відповідав мовчанням. І мудрець вигукнув: «Скажи хоча б одне слово – і я скажу,  хто ти!» . Мовлення – дзеркало нашого розуму,  душі.  « Заговори, щоб я тебе побачив ».  

 

 

  Щоб багато знати, потрібно багато читати, і саме для розвитку кругозору жителів Брусилівського району у читальному залі нашої бібліотеки  було проведене літературно лото «Славянський світ». А у відділі юнацтва  розміщена книжкова виставка «Скарб від далеких прадідів – то рідна мова».


 

Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб - МОВА. 

Недарма говориться, що без усякої іншої науки ще можна обійтися, а без знання рідної мови обійтися не можливо. Як писав Франсуа Вольтер 
« Чужу мову можна вивчити за шість років, а свою треба вчити все життя». І це справді так. Людина, яка не хоче знати рідної мови, руйнує те, що повинно стати фундаментом її особистості.

Для учнів 9-б класу загально освітньої школи №1 у читальному залі нашої бібліотеки було проведено літературне свято «Із слова починається людина, із мови починається мій рід».