четвер, 22 серпня 2013 р.

Нові літературні надходження



“Книги, що  заслуговують на увагу”



Запрошуємо читачів, викладачів і студентів у Брусилівську районну бібліотеку для  перегляду нових надхождень літератури. В читальному залі бібліотеки  організована виставка нових надходжень“Книги, що  заслуговують на увагу” .


 


Читачі можуть ознайомитися з різноманітною літературою, яка щойно надійшла, а саме: 

                                         Безклубенко С. Мистецтво: терміни та поняття у 2-х томах – видання присвячене світовій культурі. Його специфіка в тому, що, на відміну від більшості традиційних подібних видань, воно є авторським, здійсненим однією особою, що забезпечує концептуальну цілісність матеріалу.
 Бибик С.П., Сюта Г.М. «Ділові документи та правові папери» - від правильного оформлення документів залежить доля розпочатої справи.  Тому довідник містить, як зразки різних видів документів, так і рекомендації щодо розташування реквізитів на них, правильного  вживання мовних зворотів та ін.
 Голець М.І. «Духовність дитини в ранньому віці» - висвітлено результати багатьох досліджень, присвячених зростанню, духовному визріванню і вихованню дитини у ранньому віці.
Доля обрала нас/ упорядник Бабаков С.М. -  у книзі «Доля обрала нас» зібрано матеріали, які розповідають про досвід миротворчої діяльності Збройних сил України, починаючи з 1992 року і до теперішнього часу.
Князі Радзивіли/ В. Александрович та ін. –про  Радзивілів – один з найвідоміших, найчисленніших і найвпливовіших магнатських родів Великого князівства Литовського.
Книга «Герої – освітяни і науковці України» - меморіальне видання про славних синів і доньок нашої Батьківщини – освітян і науковців.
Книга-альбом «Музей волинської ікони» репрезентує твори Волинського іконопису, які складають скарбницю духовної спадщини Волині, є безцінним надбанням українського народу, джерелом світлої радості і духовного удосконалення.
Лисенко І.М. «Співаки України. Енциклопедичне видання» - довідник про співаків, життя і творча діяльність яких пов’язана з Україною.
Мунін Г.Б. та ін.. «Видатні Болгари в історії України» - про видатних болгарських діячів, які жили та працювали на території України.
Проект «Україна». Галерея національних героїв/ автор-упорядник А.Ю. Хорошевський – у цій книзі представлені нариси про найяскравіших особистостей минулого та сучасності, які народилися на Україні і своєю працею та талантом прославили цю країну і вплинули на  хід її історії.
Петренко Є. К. «Живопис і графіка: альбом» - містить 160 робіт станкового живопису і графіки, в яких відомий талановитий художник відобразив свої життєві позиції і спостереження. Книга для тих, хто захоплюється сучасними стилями художньої майстерності.
Русина О.В.  «Історія України в особах: Давньоруська держава. Литовсько-польська доба» - з низки нарисів про видатних осіб читач дістане уявлення про Давньоруську державу ІХ – ХІІІ століть у всьому розмаїтті її політичного, економічного та культурного життя, а також про литовсько-польську добу в історії України.
«Сила мякого знака, або Повернення Руської  правди»/ за заг. ред.. Івшиної Л. – це книжка про незнищенність -про глибину і могутність нашого історичного коріння.
Стецюк В.В. «Природна та етнокультурна спадщина України: новітні дослідження» - в цій книзі описано могутній зміст української природи, яка витворила унікальний народ із непересічною духовністю.
Теофан Прокопович «Філософські праці. Вибране» - до цього видання включені ті твори, які не ввійшли до 3-х томів, опублікованих 30 років тому. Відтак, цю книгу можна вважати 4-м томом філософських праць мислителя .
Удовиченко Л.М. «Енциклопедія-довідник зі світової  літератури» - містить відомості про письменників світу.
Цуріка Л. «Подорож стародавнім Києвом» - про історію стародавнього Києва.
Довідник сімейного лікаря з питань психосоматики/ Марута Н.О. та ін. – у довіднику у зручній для користування формі викладено основні питання психосоматичної медицини, основні симптоми, синдроми та захворювання, пов’язані з порушенням психічного здоров’я, які зустрічаються в практиці лікарів загальної практики – сімейної медицини. 
Англійсько-український та українсько-англійський словник, французько-український та українсько-французький словник, німецько-український та українсько-німецький словник та багато іншої цікавої літератури.


Матеріал підготувала бібліограф   Т. Мельниченко




вівторок, 20 серпня 2013 р.

З любов'ю до рідного краю






                        916 річниця утворення Брусилівського району.



Посправжньому щасливою є та людина, котра знає і шанує своє коріння. Дослідження історії  краю,  свого родоводу, народних і сімейних традицій не тільки повертають втрачену пам'ять  сучасним поколінням, поєднуючи минуле й сьогодення, а й наповнюють наше життя  духовним сенсом, вірою в майбутнє..  Для популяризації краєзнавчих видань у читальному залі було зроблено цикл книжкових виставок:


 
 
  «Дні і роки : історії кроки» ,  та  «На цій землі живемо споконвіку». 




 "Рідний край над  Здвижень  – рікою»; літературний диліжанс  «Творчі джерела Брусилівщини» та «Письменники рідного краю».